perjantai 21. syyskuuta 2012

Tukkoista nenää ja keuhkojen rohinaa


Tässä perjantain iloksi kukkakimppu kaikille. Nää kukat ilahdutti minuu ihan erityisesti, sain ne kiitokseksi hyvästä hoidosta. Tuntui hyvälle ja samalla haikealle, kun jotakin päättyi.

 
Sairastettu on nyt oikein kunnolla. Eilen nukuin kahdet kunnon päiväunet ja silti unta riitti hyvin vielä yöksikin. En tiiä tauti vaiko lääkkeet väsyttää näin kamalasti. Ja muutenkin on niin ärsyttävän veltto olo. Yskä on kuitenkin se kaikkein pahin tässä olotilassa. mut niinhän sitä vanha kansakin sanoo, et yskä lähtee yskimällä. Onneks on lukemista, eihän tätä muuten kestäis. Sain loppuun "Kun kyyhkyset katosivat" ja oon edelleen sitä mieltä, ettei kyllä yltänyt "Puhdistuksen" tasolle. Missään vaiheessa lukemista ei tullut sitä tunnetta, ettei olisi malttanut laskea kirjaa käsistään. Luettua kuitenkin tuli. Åsa Larssonin "Uhrilahja" oli taas mitä parhainta lukemista takkuisille aivoilleni. Eipä silti, tykkään Larssonista muutenkin ja tää uusin ei pettänyt.


Voi että mie en osaa tota kuvaamista! En onnistu koskaan tarkentamaan oikein ja sit niistä tulee tällästä suttua. Harmittaa! No, tässä on kuitenkin parin viikon neulomiset. Tummat sukat on miesten, kokoa 42, ihan perussukat. Pitsisukkien ohje löytyy Novitan sukkalehdestä. Tosin miun käsityksen mukaan ohjeesta tulee ihan erilaiset kuin lehden kuvassa...

Laitan tähän kokeiltavaksi marjapiirakan ohjeen. Tein viime sunnuntain mustikkapiirakan tällä ohjeella ja tytöt kehui sitä maailman parhaaksi piirakaksi. Kiitokset Marjutille töihin!

                                           Vaniljainen punaherukkapiirakka

Pohja:

1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125 g sulatettua margariinia
1 dl vaniljajogurttia
1 muna

Täyte:

1 muna
2 dl vaniljajogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle marjoja, omenoita tai raparperia.

Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasvasula, jogurtti ja muna. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun vuokaan ( 24-26 cm ).

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä taikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat.

Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30-35 min.

NAM. Maukasta viikonloppua!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti